En el nostre dia a dia els contes acompanyen els infants. 

Els contes, les històries, les narracions són portes obertes a moltes possibilitats. El fet d’entrar en mons imaginats, màgics, simbòlics és una gran vivència, que ens activa la imaginació, el desenvolupament del llenguatge, ens mostra valors….

Aquesta altra dimensió de la realitat que s’obre a través dels contes ens pot permetre entrar en situacions o aspectes que no sabem mirar de cara. Ens pot ajudar a conceptualitzar, identificar, descriure amb detall imatges, vivències o estats que volem comprendre o pair.

La forma en què una història s’aferra a la nostra consciència de vegades és subtil, però si permetem que la història faci la seva feina, s’aferra exactament on necessitem. Per això ens agrada explicar les històries tantes vegades com els petits ens les demanin, perquè mentre la tornin a demanar ens estan dient que hi ha quelcom dins seu que necessita tornar-la a escoltar.

“Els contes tenen una qualitat o poder que toca l’ànima, toca el nostre cor. Son capaços de comunicar-se amb nosaltres, d’ajudar-nos a sanar en molts nivells… son com una medicina.” Susan Perrow

A més a més, aquesta repetició també dona la possibilitat de seguir aprenent més vocabulari i detalls de la història, comprendre millor el missatge…

En diferents moments del dia podem explicar i llegir contes, a iniciativa dels infants o nostra, i sovint n’acompanyem la narració amb titelles, un mocador, un joc de dits, amb ombres o teatret.

Durant els primers anys d’Estels, uns quants contes van néixer i han quedat recollits en el llibre “Onze contes de criança” d’Eloi Roca.

També hem gravat algunes de les narracions que ens acompanyen habitualment a Estels en format d’audiocontes.

Amb els anys d’experiència d’Estels, l’editorial ING Edicions s’ha anat convertint en un referent a l’hora d’escollir llibres per oferir als infants així com pels llibres de consulta.